Imam Jawad; dörren till uppfyllda önskningar

Alla våra eminenta Imamer är hjälpare och vägledare, sett från både ett världsligt perspektiv samt är de våra hjälpare och vägledare i livet efter. Imamerna har flera egenskaper, där varje Imam räknas vara mer knuten till en viss speciell egenskap. Mellan mystiker och stora lärda är det exempelvis känt att om någon vill ha kunskap från Gud, bör denne söka medling [inför Gud] genom de heliga Imamerna Baqir och Sadiq (fvmd), eller om någon söker andlighet bör denne söka medling genom Imam Ali (fvmh).

 

Likaså är det känt bland jurister och stora lärda att om någon söker levebröd i detta liv samt om någon ber om att ens materiella och andliga önskningar ska uppfyllas bör den personen söka medling genom Imam Jawad (fvmh), och detta är även något som har bevisats och är inte enbart ett tomt påstående.

 

Det har både rapporterats från stora personligheter och bevisats genom erfarenhet att medling genom honom hjälper till att lösa finansiella och ekonomiska problem, och det är något vårt religiösa folk har upplevt. Det har även rapporterats mycket i troendes anekdoter och skrifter. Denna heliga Imams titel är ”Jawad”, vilket kommer från roten ”jud”, och beskriver en person som är extremt givmild och ger mycket – en titel som inte har givits honom utan anledning.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *